Ako nájsť IP adresu Amazon Firestick

Znalosť presnej IP adresy vášho Firesticku vám umožňuje vykonávať všetky druhy hackov. Napríklad aplikácie ako adbLink vyžadujú IP adresu Firestick, aby umožnili sťahovanie iných aplikácií.

Ako nájsť IP adresu Amazon Firestick

Tu sú dobré správy. Nemusíte sa škrabať na hlave a zaujímať sa o vašu IP adresu Firestick, pretože všetko, čo potrebujete, je nájsť jednoduchý 3-krokový proces. V prípade, že ste neaktualizovali svoj Firestick, staršie rozhranie (v5.2.2.0) vyžaduje trochu inú metódu na vyhľadanie IP adresy.

Neboj sa. Tento popis popisuje, ako nájsť adresu IP Firestick pre obe verzie softvéru.

Firestick IP adresa – verzia softvéru 5.2.4.0 a novšia

Navigácia v najnovšom používateľskom rozhraní Firestick je jednoduchá, takže IP adresu by ste mali byť schopní vyhľadať v priebehu niekoľkých sekúnd. Pozrite si nasledujúce kroky:

  1. Od Domov prejdite na obrazovku nastavenie a kliknite Dobre. Domovská stránka Firestick
  2. Teraz prejdite na My Fire TV a kliknite naňStránka nastavení Firestick.
  3. Ďalej kliknite na O. Moje nastavenia Fire TV
  4. Potom prejdite nadol na sieť možnosť a kliknite na ňu. To je všetko. Na pravej strane obrazovky uvidíte IP adresu. Skopírujte si to, aby ste mohli vstúpiť do akejkoľvek aplikácie, ktorá vyžaduje IP adresu.

Firestick IP adresa – verzia softvéru 5.2.2.0 a staršia

Nemali by ste mať žiadne problémy s nájdením adresy IP Firestick, aj keď používate staršiu verziu používateľského rozhrania. Navigácia a ponuky sa mierne líšia, ale opäť ide len o jednoduchý 3-krokový proces. Postup:

  1. Namiesto posúvania doprava prejdite z domovskej obrazovky nadol, aby ste sa dostali do ponuky Nastavenia. Keď tam budete, prejdite doprava na systém a kliknutím naň získate prístup k ďalším možnostiam.
  2. Teraz prejdite nadol a kliknite na O možnosť získať viac informácií.
  3. Potom, v O prejdite nadol a kliknite na položku sieť a vyhľadajte Firestick IP adresu. Je to hneď v prvom riadku.

Ako skryť IP adresu Firestick?

Ako bolo naznačené na začiatku tohto zápisu, adresa IP Firestick je potrebná, ak chcete používať nejaké skvelé aplikácie tretích strán. Ale čo ak by ste radšej skryli IP adresu na svojom Fire TV zariadení?

Skrytie IP adresy má niekoľko výhod. Po prvé, umožňuje vám použiť iný server a vyhnúť sa nadmernej internetovej prevádzke, ktorá môže zvýšiť ukladanie do vyrovnávacej pamäte. Okrem toho skrytá adresa IP Firestick bráni všetkým sledujúcim poskytovateľom internetových služieb získať vaše informácie, najmä ak používate Kodi.

A čo viac, budete mať prístup k niektorému geograficky obmedzenému obsahu sfalšovaním vašej presnej polohy. V každom prípade si budete musieť najprv stiahnuť a nainštalovať službu VPN. Tento návod je napríklad pre ExpressVPN, ale môžete si vybrať akúkoľvek inú službu VPN, ktorá vám najlepšie vyhovuje.

Tu sú kroky, ktoré by ste mali dodržiavať, aby ste skryli IP adresu Firestick:

  1. Prejdite na webovú stránku alebo do aplikácie Express VPN a zaregistrujte sa ako nový používateľ.
  2. Potom, keď je Firestick zapnutý, prejdite na aplikácie menu a kliknite na Kategórie, potom Utility vyberte aplikáciu ExpressVPN.
  3. Teraz kliknite na Získajte tlačidlo na stiahnutie a inštaláciu ExpressVPN. Ak sa aplikácia nezobrazí v ponuke Utility, môžete ju nájsť v obchode Amazon pomocou vyhľadávacieho panela.
  4. Po nainštalovaní aplikácie vyberte Otvorené a prihláste sa pomocou svojho používateľského mena a hesla. Potom si vyberte preferovaný server a užívajte si výhody skrytej IP adresy.
  5. Keď budete mať pripojenie VPN spustené, stačí kliknúť na tlačidlo Domov na diaľkovom ovládači Firestick a všetko je nastavené.

Konečná adresa

Vyhľadanie adresy IP Firestick je pomerne jednoduchý proces bez ohľadu na to, akú verziu softvéru používate. Vďaka možnosti používať najrôznejšie aplikácie tretích strán bude váš Firestick oveľa všestrannejší.

Teraz by sme radi počuli o vašich skúsenostiach s aplikáciami, ktoré vyžadujú zadanie vašej IP adresy Firestick. Neváhajte preto zdieľať svoje obľúbené aplikácie v sekcii komentárov nižšie.

To platí dvojnásobne pre akékoľvek informácie o vašej obľúbenej službe VPN, najmä ak ju používate zo zahraničia. Čo si robil?