Ako upraviť Dokumenty Google na Kindle Fire

Google odvádza fantastickú prácu pri integrácii všetkých svojich služieb. Navzájom hladko spolupracujú, aby vám uľahčili život. Amazon sa však nerád hrá so spoločnosťou Google, pretože sú takí neľútostní konkurenti.

Ako upraviť Dokumenty Google na Kindle Fire

Keďže Kindle Fire je produktom Amazonu, platia rovnaké pravidlá. Ak nie ste pokročilý technický používateľ, nemôžete si do svojho Kindle Fire nainštalovať ani Obchod Google Play. Nie je to úplne nemožné, ale je to ťažké, pretože zahŕňa súbory APK a sťahovanie tretích strán.

Čítajte ďalej a zistite jednoduché spôsoby úpravy Dokumentov Google na akomkoľvek zariadení Kindle Fire.

Ako zabezpečiť, aby Dokumenty Google fungovali na Kindle Fire

Môže to znieť nadbytočne, ale je potrebné vysvetliť, prečo sa Dokumenty Google nedajú ľahko upravovať na Kindle Fire. Dokumenty Google sú uložené na Disku Google, čo je aplikácia cloudového úložiska od spoločnosti Google. Disk Google si nemôžete stiahnuť do svojho Kindle Fire, pretože nemôžete nainštalovať ani Obchod Google Play.

Úprava Dokumentov Google na Kindle Fire sa preto zdá byť nemožná. Našťastie pre vás však existuje niekoľko riešení, ktoré môže urobiť každý, nielen technicky zdatní medzi nami. Úprava dokumentov Google na Kindle Fire je oveľa jednoduchšia ako ich úprava na smartfóne, pretože má väčšiu obrazovku.

Ak máte počítač, tento problém obídete oveľa jednoduchšie. Môžete použiť aplikáciu Odoslať do Kindle a odoslať súbor Dokumentov Google do svojho Kindle Fire. Prípadne môžete použiť port USB na počítači alebo dokonca poslať súbor e-mailom.

Samozrejme, môžete tiež zvážiť použitie prehliadača Silk na vašom Kindle Fire bez inštalácie akýchkoľvek aplikácií a komplikovania vecí. Môžete pristupovať k svojmu Disku Google cez Silk v pohode. V zásade sú to všetky vaše možnosti, takže si ich prejdime podrobnejšie.

zapáliť oheň

Používanie vášho stolného alebo prenosného počítača

Ak máte funkčný počítač, úprava dokumentov Google na Kindle Fire bude oveľa jednoduchšia. Budete potrebovať účet na Disku Google, ktorý obsahuje požadovaný dokument, ľubovoľný webový prehliadač (Safari, Chrome, Firefox, Opera, Microsoft Edge atď.) a aplikáciu Odoslať do Kindle.

Túto šikovnú aplikáciu si môžete stiahnuť z oficiálnej webovej stránky Amazonu. Je určený na odosielanie dokumentov z počítača do Kindle Fire, čo je presne to, čo potrebujete. Amazon odviedol s touto aplikáciou naozaj dobrú prácu, pretože podporuje všetky hlavné textové formáty (PDF, Word, Poznámkový blok, textové súbory).

Tu sú odkazy na stiahnutie pre Windows, Android a Mac. Jednoducho nainštalujte aplikáciu do svojho zariadenia (má skutočne nízke systémové požiadavky) podľa pokynov na obrazovke.

Stiahnite si dokument Google Docs zo svojho Disku Google pomocou prehliadača. Je to jednoduché, stačí sa prihlásiť pomocou svojich poverení a uložiť požadovaný dokument niekde, kde je viditeľný, napr. na pracovnej ploche.

Kliknite pravým tlačidlom myši na požadovaný dokument a stlačte Odoslať do Kindle. Môžete tiež vybrať viacero dokumentov a odoslať ich všetky naraz. Prípadne môžete otvoriť aplikáciu Odoslať do Kindle a presunúť do nej všetky dokumenty, ktoré chcete odoslať.

Keď sa nabudúce pripojíte k sieti Wi-Fi na vašom Kindle Fire, dostane odoslané súbory. Potom si budete môcť prezerať dokument a upravovať ho, koľko chcete.

Používanie vášho e-mailu Kindle Fire

Odoslať do Kindle v skutočnosti funguje aj prostredníctvom e-mailu. Každý používateľ Kindle Fire dostane jedinečnú e-mailovú adresu Send to Kindle (napr. [email protected]). Pre túto možnosť existuje veľa podporovaných typov súborov vrátane súborov doc a docx, ktoré musíte odoslať.

Svoju e-mailovú adresu Kindle môžete poskytnúť svojim priateľom alebo kolegom, aby vám tiež mohli posielať súbory Dokumentov Google. Ak nepoznáte svoju e-mailovú adresu Kindle, prihláste sa do svojho účtu Amazon a prejdite na Spravovať svoje zariadenie a potom Spravovať svoj Kindle.

Upozorňujeme, že musíte schváliť e-maily svojich odosielateľov, aj keď ste to vy z iného zariadenia. Znova navštívte stránku Spravujte svoj Kindle a pridajte svoj e-mail do zoznamu schválených kontaktov.

Teraz, keď máte všetko pripravené, môžete napísať e-mail na svoj e-mail Kindle (alebo ho nechať prázdny) a jednoducho priložiť požadovaný súbor Dokumentov Google. Môžete na to použiť ľubovoľného e-mailového klienta.

Keď nabudúce pripojíte svoj Kindle Fire k sieti Wi-Fi, váš odoslaný dokument sa zobrazí v zozname dokumentov.

Google Dokumenty

Pripojte svoj Kindle Fire k počítaču

Ak chcete veci zjednodušiť, na odosielanie dokumentov Google do Kindle Fire vždy používajte port USB. Postupujte podľa týchto krokov:

  1. Získajte požadovaný dokument zo svojho Disku Google a umiestnite ho na nezabudnuteľné miesto, napríklad na pracovnú plochu.
  2. Potom zapojte Kindle Fire do USB portu vášho počítača. Zobrazí sa v zozname jednotiek.
  3. Otvorte ho a potom kliknite na adresár Internal Storage.
  4. Ďalej musíte kliknúť na priečinok Dokumenty.
  5. Nájdite svoj súbor dokumentu Google v počítači a presuňte ho do tohto priečinka Dokumenty.
  6. Teraz môžete svoj Kindle Fire odpojiť od počítača. Dokument tam bude pripravený na úpravy.

Používanie prehliadača Silk

Nakoniec môžete použiť prehliadač Silk na Kindle Fire na prístup k Disku Google. Uvedomte si, že niekedy táto možnosť nie je realizovateľná, aj keď sa zdá, že je to najjednoduchšie riešenie. Z akéhokoľvek dôvodu sa môžu vyskytnúť problémy s Diskom Google, ak k nemu pristupujete cez Kindle Fire.

Pred vykonaním tohto kroku sa uistite, že je vaše zariadenie aktualizované. Vo väčšine prípadov by to malo fungovať a mali by ste byť schopní prihlásiť sa na svoj Disk Google, získať prístup k požadovanému súboru dokumentu Google a voľne ho upravovať.

Prejdite do Úpravy

Tu to máte. Úprava Dokumentov Google na Kindle Fire by mala byť jednoduchšia, no existujú pre ňu aspoň nejaké riešenia. Dúfajme, že Amazon bude v budúcnosti spolupracovať s Google a pracovať na lepšej integrácii ich služieb.

Dovtedy máte tieto šikovné triky v rukáve. Ktorý sa vám najviac osvedčil? Dajte nám vedieť v sekcii komentárov nižšie.