Ako zakázať režim Nerušiť na iPhone

Nechcete sa obťažovať počas dôležitého stretnutia alebo romantickej noci v meste? Stačí zapnúť režim Nerušiť a dočasne sa vylúčite z hovorov, textových správ, e-mailov a upozornení.

Ako zakázať režim Nerušiť na iPhone

Po skončení dôležitej udalosti by ste však nemali zabudnúť vypnúť režim. Našťastie si môžete na iPhone nastaviť aj automatické vypnutie/zapnutie funkcie Nerušiť.

Nasledujúce časti vám poskytujú všetky metódy, ktoré môžete použiť na vypnutie tejto funkcie. Zahrnuli sme aj ďalší tichý režim, ktorý by sa vám mohol hodiť.

Vypnutie režimu Nerušiť

Nastavenia režimu Nerušiť môžete zmeniť tromi spôsobmi. Prejdite do ovládacieho centra z domovskej obrazovky, vstúpte do režimu a vypnite ho cez Nastavenia alebo si nastavte plán Nerušiť.

Tu je jednoduchý návod pre každú metódu.

Riadiace centrum

Táto metóda môže byť najjednoduchšia. Odomknite svoj iPhone a prejdite prstom nadol, aby ste sa dostali do ovládacieho centra (ak máte starší iPhone, mali by ste prejsť prstom nahor). Potom klepnutím na ikonu polmesiaca vypnite režim Nerušiť a môžete začať.

ako vypnúť funkciu Nerušiť na iphone - snímka obrazovky 1

Keď je režim zapnutý, polmesiac sa zmení na fialový a ikona sa zmení na sivú. Keď ju deaktivujete, mesiac zbelie a ikona stmavne.

Skvelý trik

Môžete využiť kapacitný dotyk a stlačením ikony zobraziť ďalšie možnosti. Odtiaľto je rýchly prístup k rozvrhu Nerušiť. Vyskakovacie okno vám tiež umožňuje zapnúť režim Nerušiť na jednu hodinu alebo ho nechať zapnutý až do nasledujúceho dňa. Ak chcete, môžete ho nastaviť tak, aby zostal zapnutý, kým neopustíte svoju aktuálnu polohu alebo kým sa neskončí udalosť.

iphone ako vypnúť funkciu Nerušiť

nastavenie

Ak chcete vypnúť režim Nerušiť v nastaveniach, musíte urobiť všetko. Kliknite na ikonu Nastavenia na domovskej obrazovke, vyberte možnosť Nerušiť a vypnite túto možnosť.

vypnúť iphone nerušiť

Môžete tu však zautomatizovať a vyladiť režim Nerušiť podľa svojich preferencií.

Plánovanie a ďalšie možnosti

Zapnite ho stlačením tlačidla vedľa položky Naplánované a klepnutím na časť „Od a do“ vyberte požadovaný časový rámec. Predvolene je časový rámec nastavený medzi 22:00 a 7:00. Môžete tiež prepnúť možnosť Pred spaním a automaticky povoliť a zakázať režim Nerušiť.

Nerušiť na iPhone vypnuté

Keď je zapnutá možnosť Večierka, vaša uzamknutá obrazovka sa stlmí, hovory sa stíšia a upozornenia sa zobrazujú iba v Centre upozornení. Keď naplánovaný čas skončí, všetky nastavenia sa automaticky vrátia do normálu.

Okrem plánovania si môžete vybrať aj rôzne nastavenia režimu Ticho a Režim jazdy. Ak napríklad nastavíte Tichý režim na Vždy, prichádzajúce hovory sa stíšia, keď je telefón uzamknutý a odomknutý. Môžete povoliť hovory zo zoznamu obľúbených alebo ak vám niekto opakovane volá do 3 minút.

Funkcia Nerušiť sa môže automaticky spustiť po pripojení k Bluetooth vo vozidle a je tu aj manuálna možnosť. Navyše si môžete nastaviť vlastnú automatickú textovú správu na odpovedanie vašim kontaktom, keď je tento režim zapnutý.

Tip pre profesionálov: Režim Nerušiť môžete povoliť v aplikácii Hodiny. Spustite aplikáciu, vyberte Večierok a postupujte podľa sprievodcu nastavením. Táto akcia aktivuje a deaktivuje režim Nerušiť podľa nastavení budíka/spánku.

iphone vypnúť nerušiť

Extra možnosť na dosah ruky

Od iOS 11 a vyššie si môžete do ovládacieho centra pridať režim Nerušiť počas jazdy. Na pridanie ikony použite nasledujúcu cestu:

Nastavenia > Ovládacie centrum > Prispôsobiť ovládacie prvky > Ďalšie ovládacie prvky > Nerušiť počas jazdy

Teraz môžete nájsť ikonu auta v ovládacom centre a klepnutím na ňu režim povoliť/zakázať.

Režim Lietadlo

Ak chcete úplne odísť z mriežky, režim v lietadle je tou správnou cestou. Dočasne deaktivuje Bluetooth, Wi-Fi a mobilnú sieť. Podobne ako v prípade režimu Nerušiť ho môžete jednoducho zapnúť/vypnúť prostredníctvom ovládacieho centra.

Stačí klepnúť na ikonu lietadla a povoliť alebo zakázať ho. Keď je aktivovaná, ikona sa zmení na oranžovú a okamžite vypne vašu mobilnú sieť a Bluetooth. To isté môžete urobiť v Nastaveniach alebo v hodinkách iWatch. Pre tento režim však neexistujú žiadne automatické nastavenia.

Vráťte sa na mriežku

Od vypnutia režimu Nerušiť na vašom iPhone vás delí vždy len klepnutie. Prečo však nevyužiť všetky automatické možnosti, ktoré máte k dispozícii? To vám môže pomôcť dodržiavať pravidelný režim spánku. Nezabudnite počas jazdy ponechať zapnutý režim Nerušiť, vďaka čomu bude váš čas na ceste bezpečnejší.